• Humanity on Tour

  Een gekantelde brandweerwagen dook in 2011 en 2012 op op openbare plekken in Nederland. De opvallende verschijningsvorm is onderdeel van de ervaring. Bezoekers maken hier van wel heel dichtbij een ramp mee. Humanity on Tour bevordert bewustwording over rampen en conflicten door dit soort situaties in Nederland letterlijk en figuurlijk dichtbij mensen te brengen. Een ervaring die je raakt en je de vraag stelt: ‘Wat zou jij doen?’

 • De Buttonboom

  De Buttonboom is een levensgrote, wel heel bijzondere boom. Het is hard werken, maar als je flink je best doet, groeien er buttons aan deze boom. Door het geheime groeiproces en de toevoeging van zon, water en lucht is iedere button die geproduceerd wordt uniek. Het is dus een absolute verrassing wat er voor jou aan deze boom zal groeien.

 • Machina della Panoramica

  Onlangs is het nooit eerder gepubliceerde ontwerp van de 'Machina della Panoramica' ontdekt, de constructietekening van een machine die Da Vinci wilde gaan bouwen. De mysterieuze schetsen onthullen dat de machine geen externe energiebron nodig heeft, maar wordt aangedreven door menselijke spierkracht. Rabonk heeft zich over de constructietekening gebogen en de machine gebouwd. De inspanningen van de deelnemers worden beloond met een waar spektakel; het draait, is groen en heel duurzaam.

 • Bodyscan

  Bodyscanners op Schiphol, videocamera’s in binnensteden en het medisch patiënten dossier. Het zijn maar een paar voorbeelden van een Nederlandse overheid die steeds verder ingrijpt in de privacy van haar bevolking. Voelt Nederland zich ook veiliger?

  Angstzaaien wil Rabonk niet. Klakkeloos meegaan in het idee dat ‘ze alles van me mogen weten, want ik heb niks te verbergen’ past ook niet bij ons. Wij zoeken naar een middenweg, een poort die toegang verschaft tot de identiteit van de bezoeker, om daar iets aan toe te voegen.

 • De Buttonbom

  Na een succesvolle oogst heeft de ButtonBoom een tweede leven gekregen als… ButtonBom! Vanaf nu groeien er geen vriendelijke buttons met flora en fauna aan de boom, maar spuwt hij knallende en rokende buttons de wereld in. Ook leuk.

Projecten

« terug